CoreBiz Solutions

.dotBrand – Att äga sin egen toppdomän

CoreBiz Solutions ägare var delaktiga i sju av tolv ansökningar i Skandinavien!
Genom vår unika erfarenhet och kunskap så konsulterar och erbjuder vi nu företag workshops där vi delar med oss av våra erfarenheter.

CoreBiz Solutions .dotBrand

ICANN:s beslut att öppna upp för nya generiska toppdomäner under 2011 erbjöd många kommersiella möjligheter och marknadsföringsmöjligheter för varumärkesinnehavare och företag. CoreBiz personal var ansvariga för 7 av Nordens 12 domänansökningar till ICANN 2011/2012. Idag 2015 ser vi flera hundra nya domäner som lanserats såväl .dotBrand(varumärken & företagsnamn) samt generiska nya domäner.
Att äga en toppdomän innebär att din verksamhet måste implementera och driva en domän med allt vad det innebär. Det är ett viktigt beslut som kräver noggrann utvärdering och eftertanke innan man tar steget att bli ägare till en global toppdomän. Idag 2015 är möjligheten att ansöka om att äga sitt egna domännamn för tillfället inte möjligt. Men när ICANN öppnar upp möjligheten att återigen ansöka om att äga sitt egna domännamn är det väldigt viktigt att man som företag förberett sig.
Till skillnad från att registrera en vanlig domän, är det här en mycket mer komplicerad process som innefattar komplexa juridiska, tekniska och kommersiella frågor. Genom vår unika erfarenhet och ledande kunskap i Norden inom just ansökningsprocessen av .dotBrand så erbjuder vi följande rådgivning och tjänster för de företag som har intresse av att eventuellt ansöka i nästkommande runda.

CoreBiz .dotBrand workshops

Börja planera i tid! – Funderar ditt bolag på att ansöka om egen toppdomän?

Kontakta vår erfarna .dotbrand expert Fredrik Salde, fredrik.salde@corebiz.se.

Våra tjänster

Varumärkesskydd & Övervakning
.dotBrand – Att äga sin egen toppdomän
Nya generiska toppdomäner
Global Domänhantering